Διόρθωση της Δυσλεξίας με την μέθοδο Davis®

Μία απλή προσέγγιση που δίνει σε εσένα τον έλεγχο της δυσλεξίας  σου και σου δείχνει πώς να κυριαρχείς (δηλαδή να κάνεις κομμάτι της εμπειρίας και της γνώσης σου) σε ό,τι θέλεις  να μάθεις.

Το πρόγραμμα της διόρθωσης της δυσλεξίας Davis® είναι ένας συναρπαστικός και θετικός τρόπος αντιμετώπισης που απευθύνεται σε άτομα με δυσλεξία ή με συναφείς μαθησιακές δυσκολίες. Απευθύνεται σε παιδιά 8 ετών και άνω αλλά και σε ενήλικους οποιασδήποτε ηλικίας.

Πως σε βοηθάει το πρόγραμμα Davis®

 

Βελτιώνει εντυπωσιακά:

 • Την ανάγνωση
 • Την ορθογραφία
 • Την γραφή
 • Τα μαθηματικά
 • Την αίσθηση και την αντίληψη του χρόνου
 • Την προσοχή
 • Την αυτοπεποίθηση
 • Τις δεξιότητες όσον αφορά την μελέτη
 • Την οργάνωση
 • Τον συντονισμό (Δυσπραξία)

 

 • Το πρόγραμμα παρέχεται ατομικά, διαρκεί περίπου 30 ώρες και συνήθως γίνεται κατά την διάρκεια 5 ήμερών.
 • Περιστασιακά, ένας πελάτης  μπορεί να ωφεληθεί από μια πιο εκτενή προσέγγιση.
 • Το πρόγραμμα Davis® σέβεται τα ατομικά χαρακτηριστικά και τις ικανότητες του πελάτη.

Δες φωτογραφικό υλικό από συνεδρίες για Διόρθωση Δυσλεξίας με τη μέθοδο Davis®

Το περιεχόμενο του προγράμματος

 

Το πρόγραμμα της διόρθωσης της δυσλεξίας Davis® παρέχει ισχυρά πνευματικά εργαλεία που βοηθούν στην σωστή αντίληψη των ερεθισμάτων και των γλωσσικών συμβόλων, χρησιμοποιώντας ως κύριο μέσον την πλαστελίνη.

 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα ακόλουθα στοιχεία:

 

ΛΗΨΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ

Κατά την λήψη του ιστορικού γίνεται διάγνωση της δυσλεξίας και εντοπίζουμε ποια είναι τα αδύναμα σημεία του παιδιού ή του ενηλίκου έτσι ώστε να γνωρίζουμε που θα χρειαστεί να παρέμβουμε και ποια μεθοδολογία θα χρειαστεί να ακλουθήσουμε.

ΑΓΩΓΗ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ Davis®

Μέσω της αγωγής προσανατολισμού της μεθόδου Davis τo άτομο μαθαίνει να ελέγχει τους αποπροσανατολισμούς του και κατά συνέπεια ο εγκέφαλος του να επιτυγχάνει την ακριβή και σωστή αντίληψη των ερεθισμάτων.

EΡΓΑΛΕΙΑ Davis®

Το  δυσλεξικό άτομο μαθαίνει μέσω της χρήσης ισχυρών πνευματικών «εργαλείων» να ελέγχει και να ρυθμίζει τα επίπεδα της ενέργειάς του, να διατηρεί το άγχος του σε χαμηλά επίπεδα, να χαλαρώνει και να συγκεντρώνεται αποτελεσματικά.

ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΣΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ Davis®

Η διαδικασία της κυριαρχίας περιλαμβάνει μία σειρά ασκήσεων μέσα από τις οποίες ο δυσλεξικός, χρησιμοποιώντας το δημιουργικό, πολυαισθητηριακό μέσον της πλαστελίνης αποκτά μία νέα σχέση με τα γλωσσικά σύμβολα, όπου δεν υπάρχει πια το αίσθημα της σύγχυσης (δηλαδή του μπερδέματος) που του προκαλούν τα γράμματα, οι λέξεις, οι αριθμοί και τα υπόλοιπα σύμβολα.

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ Davis®

Ο δυσλεξικός αποκτά, μέσω των ασκήσεων ανάγνωσης, την ικανότητα να κάνει σωστή ανάγνωση χωρίς να κάνει λάθη ή να κομπιάζει και συγχρόνως να κατανοεί πλήρως το περιεχόμενο του κειμένου.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Στις περισσότερες περιπτώσεις την δυσλεξία την συνοδεύουν και κάποια ψυχολογικά θέματα. Κυρίως η έλλειψη αυτοπεποίθησης, κάποια ψυχικά τραύματα αλλά και  έντονο άγχος. Κατά την διάρκεια του προγράμματος παρέχεται η κατάλληλη υποστήριξη και ενημέρωση στο δυσλεξικό άτομο, στους οικείους του και στους εκπαιδευτικούς έτσι ώστε όλα αυτά τα θέματα να αντιμετωπιστούν.  Όταν κρίνουμε ότι το άτομο έχει κάποιο χρόνιο ψυχολογικό πρόβλημα τότε συστήνουμε την παράλληλη παρακολούθησή του από εξειδικευμένο ψυχοθεραπευτή.

Ζωή Δελιακίδου, Ψυχολόγος Α.Π.Θ

με εξειδίκευση στην δυσλεξία