Κωσταντίνος, 22 ετών

kyriarxia

Ο λόγος για τον οποίο  άρχισα το πρόγραμμα αυτό, ήταν ότι λόγω της δυσλεξίας που είχα, δεν μπορούσα να κάνω κάποια πράγματα σωστά και με εμπόδιζαν στο να προχωρήσω. Το πρόγραμμα όμως δεν ήταν κάτι που θα σου δίδασκε πώς να ξεπεράσεις την δυσλεξία αλλά αντιθέτως πώς να εκμεταλλευτείς το χάρισμα αυτό της δυσλεξίας.

Οι αλλαγές που έχω δει με το πρόγραμμα αυτό είναι αρκετά μεγάλες. Πρώτα από όλα η μεγαλύτερη αλλαγή που είδα ήταν αυτή στην ορθογραφία. Είχα σοβαρό πρόβλημα με την ορθογραφία και ήθελα να το λύσω. Έτσι με την μέθοδο της «κυριαρχίας στα σύμβολα», μια μέθοδος που θα την χρησιμοποιώ για πάντα, κατάφερα και αντιμετώπισα ένα μεγάλο ποσοστό του προβλήματος της ορθογραφίας και με τη συχνή χρήση αυτής της μεθόδου καθημερινά θα βελτιώνομαι.

Επίσης, κάποια άλλα εργαλεία όπως είναι το «μάτι του νου» σε συνδυασμό με τον «διακόπτη» με βοήθησαν και θα με βοηθάνε να τα χρησιμοποιώ όταν νιώθω ότι δεν είμαι συγκεντρωμένος και χαλαρός πριν κάνω το οτιδήποτε. Για παράδειγμα μια άσκηση, μια ανάγνωση μιας εφημερίδας ή ενός βιβλίου, όταν ακούμε κάποιον να μας λέει κάτι, βλέποντας μια ταινία, συζητώντας για ένα θέμα με τους φίλους ή με τους γονείς. Σε όλα αυτά είδα σημαντικές  αλλαγές . Τέλος, ένα επίσης αρκετά σημαντικό . εργαλείο είναι αυτό της «χαλάρωσης». Εργαλείο πολύ χρήσιμο που μας βοηθάει σε πολλές περιπτώσεις, πριν κάνουμε οτιδήποτε και φυσικά όταν έχουμε άγχος, όταν είμαστε κουρασμένοι, όταν είμαστε στεναχωρημένοι. Εργαλείο που το έχω χρησιμοποιήσει αρκετές φορές και έχω δει τις αλλαγές.

Σίγουρα οι εντυπώσεις μου από αυτό το πρόγραμμα είναι σπουδαίες και έχω κρατήσει αρκετά πράγματα και συμβουλές που θα τις έχω μαζί μου για πάντα και οποιαδήποτε στιγμή. Είναι κάτι σαν μαγικό αυτό που συμβαίνει. Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται στο πρόγραμμα Davis λειτουργούν πάνω σου σαν μαγικά. Μπορείς να αλλάξεις τα συμπτώματα της δυσλεξίας από την μια στιγμή στην άλλη. Αρκεί αν το θέλεις.