Ιωάννης και Κωνσταντίνος

dsc0to

H γνωριμία μας με την κα Δελιακίδου έγινε με την παρότρυνση φίλου παιδοψυχολόγου για τον γιο μας Γιάννη. Μετά από επίσκεψη στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσ/κης στα ειδικά τμήματα μας επισημάνθηκε ότι ο Γιάννης είχε διάσπαση προσοχής, υπερκινητικότητα και ελαφρά δυσλεξία η οποία όμως δεν έχριζε την ανάγκη λογοθεραπείας. Τότε ο φίλος παιδοψυχολόγος συνέστησε την κα Δελιακίδου γνωρίζοντας ότι εφαρμόζει την μέθοδο Davis λέγοντας απλά για να αναστείλει τις όποιες φοβίες μου ότι «δεν ξέρω αν θα του κάνει καλό αλλά δεν θα του κάνει σίγουρα κακό». Ο Γιάννης πήγαινε τότε στην Γ΄ Δημοτικού και μέσα σε ένα χρόνο όλοι κατάλαβαν ότι κάτι είχε αλλάξει. Το πιο εμφανές ήταν ότι είχε μπει μια σχετική τάξη στην ζωή του. Η προσπάθεια του για τα μαθήματα του σχολείου είχε ενταθεί καθώς τα αντιλαμβανόταν όλα πιο γρήγορα από πριν.

Άρχισε ο ίδιος να βάζει πρόγραμμα για τις διάφορες ασχολίες της ημέρας του  π.χ. φροντιστήριο αγγλικών, ποδόσφαιρο, μαθήματα σχολείου. Η ηρεμία και η αυτοπεποίθηση του αυξήθηκαν. Η πρόοδος του έγινε αντιληπτή και από τους βαθμούς στο σχολείο.

Σήμερα πηγαίνει στην ΣΤ’ Δημοτικού και συνεχίζει να βρίσκεται με την κα Δελιακίδου σε πιο χαλαρούς ρυθμούς. Αυτό τον βοηθάει να αντιλαμβάνεται καλύτερα τις ανάγκες και τις απαιτήσεις που δημιουργούνται από την ηλικία του. Από διμήνου ξεκίνησε κι ο άλλος μας ο γιος που πηγαίνει τώρα στην Γ΄ Δημοτικού. Παρόλο που δεν υπάρχουν οι αντίστοιχες μαθησιακές δυσκολίες του μεγάλου μας γιου αποφασίσαμε να τον βοηθήσουμε με την κα Δελιακίδου για να γίνουν πιο εύκολες και κατανοητές οι έννοιες «σχολείο», «φροντιστήριο», «αντίληψη υποχρεώσεων» κ.λ.π.

Μέχρι στιγμής και στις δύο επιλογές το αποτέλεσμα μας δικαιώνει.