Ασημίνα, 24 ετών

dyslex3

Ξεκίνησα το πρόγραμμα πριν έναν χρόνο περίπου, που ήμουν σε απόγνωση γιατί είχα φτάσει να σπουδάζω στο τμήμα διατροφής για επτά χρόνια έχοντας περάσει μόνο δέκα μαθήματα από τα πενηνταεπτά που θα έπρεπε κανονικά. Ήμουν τόσο πολύ απογοητευμένη από τον εαυτό μου και τη σχολή που ήθελα να τα παρατήσω.

Το πρόγραμμα έδωσε λύση στο πρόβλημά μου. Μέσα σε δύο εξεταστικές πέρασα 16 μαθήματα εκεί που συνήθως θα περνούσα ένα ή ακόμη και κανένα.

Με την μέθοδο του προσανατολισμού κατάφερα να συγκεντρώνομαι. Αυτό για εμένα ήταν  κατόρθωμα γιατί μέχρι πριν δεν μπορούσα να το κάνω τόσο εύκολα. Αυτό με βοήθησε στο διάβασμα και γενικά έκανε την ζωή μου πιο εύκολη, γιατί πλέον είμαι σε θέση να καταλαβαίνω ό,τι ακούω και διαβάζω

Εφαρμόζοντας καθημερινά τις ασκήσεις ανάγνωσης και την κυριαρχία στις λέξεις εναύσματα κατάφερα να διαβάζω σωστά και γρήγορα. Έτσι πλέον δεν χρειάζεται να ντρέπομαι για την ανάγνωσή μου. Γενικά από τότε που ξεκίνησα το πρόγραμμα αισθάνομαι ότι έχει αλλάξει η ζωή μου. Μου είναι πιο εύκολο να εκφραστώ, να γράψω σωστά, χωρίς χιλιάδες ορθογραφικά λάθη, να συγκεντρωθώ και να απομνημονεύσω.

Εφαρμόζοντας την άσκηση οραματισμού που μου μάθατε κατάφερα να βάζω στόχους και αυτό με βοήθησε πολύ στο να έχω προτεραιότητες και να καταλάβω ότι δεν γίνεται να αλλάξουν όλα από την μια μέρα στην άλλη, αλλά πρέπει να προσπαθήσουμε γι’ αυτό βάζοντας προτεραιότητες και χρονικό περιθώριο που να είναι εφικτό να το πραγματοποιήσουμε.

Το πρόγραμμα δεν με βοήθησε μόνο στο μαθησιακό κομμάτι, γενικά άλλαξε την καθημερινότητα μου προς το καλύτερο.